U toku pripreme za „Mesec Frankofonije“

02. feb 2022.
Pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Vladimir Marić predsedavao je trećim sastankom Radne grupe za saradnju sa Međunarodnom organizacijom Frankofonije.

Na sastanku su razmotreni svi do sada preduzeti koraci u cilju unapređenja saradnje Srbije sa Međunarodnom organizacijom frankofonih zemalja i sticanja uslova za punopravno članstvo Srbije u ovoj međunarodnoj organizaciji.

Posebna tema Trećeg sastanka Radne grupe bila je predstavljanje i priprema aktivnosti u okviru obeležavanja „Meseca Frankofonije“, koji se svake godine tradicionalno održava u martu širom sveta.

I ove godine je predviđeno da se velikim brojem kulturno-umetničkih, sportskih i interaktivnih događaja „Mesec Frankofonije“ obeleži i u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstava spoljnih poslova, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Nacionalne akademije za javnu upravu, Ministarstva za evropske integracije.