I ove godine badnjak unet u Ministarstvo spoljnih poslova

06. jan 2022.
Zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije danas su, u skladu sa nedavno obnovljenom tradicijom, obeležili Badnji dan unošenjem badnjaka u ovu instituciju.

Badnjak su u zgradu uneli državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović, načelnici odeljenja i ambasadori.

Starović je ovom prilikom okupljenim kolegama poručio da je dan kada se dočekuje najradosniji praznik Hristovog rođenja prilika za preispitivanje šta je sve od prošlog Božića srpska diplomatija učinila na korist otadžbine.

„Ovo je prilika je da razmislimo i o tome kakvi nas sve izazovi očekuju u godini pred nama, koja sasvim sigurno neće biti laka, ali kada znamo šta je ono što predstavlja suštinu našeg poziva i zbog čega smo u ovoj službi u kojoj jesmo, ako znamo da smo svi zajedno na braniku naše otadžbine koju valja braniti između ostalog i u međunarodnoj areni, ništa od tih izazova zapravo neće biti nesavladivo“, rekao je Starović.

Svečanom unošenju badnjaka u Ministarstvo spoljnih poslova je, osim zaposlenih, prisustvovao i protojerej Nenad Jovanović iz Hrama Svetog Save.

Tradiciju unošenja badnjaka u Ministarstvo spoljnih poslova je prošle godine, nakon osam decenija pauze, obnovio ministar Nikola Selaković. Šef srpske diplomatije ove godine Badnji dan i Božić, zajedno sa direktorom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom, proslavlja sa srpskom iseljenicima u Čikagu.