Sastanak ambasadorke dr Snežane Janković sa Mihaelom Harmsom, generalnim direktorom Odbora za istok nemačke privrede

18. Feb 2021.
Ambasadorka dr Snežana Janković imala je danas sastanak sa Mihaelom Harmsom, generalnim direktorom Odbora za istok nemačke privrede. Tokom sastanka sa zadovoljstvom je konstatovan visok nivo bilateralne ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke, koja je i u kriznoj 2020. godini nastavila da se razvija gotovo bez negativnih posledica.

Razmenjena su mišljenja o mogućnostima za dalje unapređenje privredne saradnje i ulaganja u Srbiju, posebno imajući u vidu da je Savezna Republika Nemačka jedan od vodećih investitora koji u Srbiji zapošljava preko 67.000 ljudi.

Mihael Harms je preneo da postoji kontinuiran snažan interes nemačkih kompanija za ulaganja u Srbiju, koji može u izvesnoj meri biti i dodatno podstaknut potrebom kompanija za relociranjem proizvodnje zbog posledica pandemije.

Obostrano je zaključeno da će predstojeća video konferencija predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić sa kompanijama koje su članice Odbora za istok nemačke privrede, biti veoma dobra prilika da se razmotre svi aspekti bilateralne ekonomske saradnje i mogućnosti za njeno dalje intenziviranje.