Alžir: Izložba slika „Srbija viđena očima alžirskih umetnika“

22. Feb 2021.
Ambasador Republike Srbije u Alžiru Aleksandar Janković obratio se na svečanom otvaranju izložbe slika posvećenih Srbiji i rekao da prijateljski odnosi naših zemalja datiraju iz vremena alžirske revolucije.

Ambasador Janković zahvalio na principijelnoj poziciji Alžira u vezi sa KiM i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Značaj odnosa Srbije i Alžira ogleda se u rezultatima na polju privredne saradnje, saradnje u oblasti odbrane, kao i prosvete i kulture, rekao je on na izložbi „Srbija viđena očima alžirskih umetnika“, koja je postavljena u velikoj dvorani Palate kulture „Mufdi Zakarija“.

Ambasador Janković ukazao je na rezultate koje je Srbija postigla u borbi protiv virusa korona, istakavši i uspehe na ekonomskom planu, a tom prilikom podvukao je, takođe, napredak Alžira u borbi protiv pandemije.

Na ceremoniji svečanog otvaranja izvedene su himne Alžira i Srbije, a pored ambasadora Jankovića na svečanosti se obratila i ministarka kulture i umetnosti Alžira Malika Benduda.

Izložba koja se održava u sklopu obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije organizovana je od strane Ministarstva kulture i umetnosti Alžira, Palate kulture i Ambasade RS u Alžiru.