Ђурић са амбасадором Словачке

22. aoû 2024.
Министар спољних послова Србије Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Словачке Републике Михалом Павуком.

Ђурић је, том приликом, констатовао да су билатерални односи и сарадња Србије и Словачке одлични, изразивши oчекивање да ће њихово јачање, уз интензивирање сусрета на највишем и високом политичком нивоу, остати приоритет. 

Министар Ђурић је, такође, оценио да пријатељство двеју земаља додатно учвршћују блиски и срдачни односи председника Србије Александра Вучића и словачког премијера Роберта Фица, додајући да постоји простор да постојећи односи буду обогаћени и новим садржајима.  

Шеф српске дипломатије изразио је захвалност на доследном ставу Словачке Републике када је реч о нашем територијалном интегритету и суверенитету, као и на принципијелној подршци по свим питањима од националног интереса за Србију. 

Чланство у Европској унији, нагласио је министар Ђурић, стратешко је опредељење и приоритет спољне политике Србије, па је приликом данашњег сусрета посебно захвалио Словачкој за подршку коју пружа Србији на њеном европском путу. 

Ђурић је, такође, истакао заинтересованост за даљи развој економске сарадње и позитивно оценио растуће интересовање словачких инвеститора за улагање у Републику Србију.