gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
PDF Одштампај текст Email
Дневни билтен 23.11.2018.
+ larger fontnormal font- Smaller font
СРБИЈА

ДАЧИЋ ЗАХВАЛИО ЧЕПУРИНУ НА ПОДРШЦИ У ИНТЕРПОЛУ

БЕОГРАД, 22. новембра 2018. (Бета) - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић захвалио је 22. новембра амбасадору Русије Александру Чепурину на "гласној и доследној" подрш
сци у настојању да се спречи чланство "Косова" у Интерполу. Чепурин је честитао на исходу гласања на Генералној скупштини Интерпола и оценио да то представља велики успех српске дипломатије и министарстава спољних и унутрашњих послова Србије, саопштило је српско министарство. На састанку је констатовано да су односи две земље на изузетно високом нивоу.

ДАЧИЋ И ПРЕДСТАВНИЦИ АЗИЈСКО-ПАЦИФИЧКЕ ГРУПЕ ЗЕМАЉА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ БИЛАТЕРАЛНИХ ОДНОСА

БЕОГРАД, 22. новембра 2018. (Бета) - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и шефови амбасада азијско-пацифичке групе земаља у Београду изразили су 22. новембра спремност за унапређење билатералних односа. У неформалном разговору на радном ручку с амбасадорима и отправницима послова азијско-пацифичких земаља, Дачић је изразио пуну спремност да пружи максималан лични допринос унапређењу односа са свим земљама тог подручја, саопштило је Министарство спољних послова. На скупу у резиденцији амбасадора Индонезије Харија Кандоуа, Дачић је упознао саговорнике с приоритетима српске спољне политике у азијско-пацифичком региону, наводи се у саопштењу. Шеф српске дипломатије је говорио и о најновијим дешавањима на КиМ, о Генералној скупштини Интерпола на којој је спречен улазак "Косова" у ту организацију и о потезима Приштине који су уследили, додаје се у саопштењу.

У ВЛАДИ СРБИЈЕ ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ИЗБЕГАВАЊУ ДВОСТРУКОГ ОПОРЕЗИВАЊА СА ИЗРАЕЛОМ

БЕОГРАД, 22. новембра 2018. (Бета) - Министар финансија Србије Синиша Мали потписао је 22. новембра у Влади Србије Споразум о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије код пореза на доходак с амбасадорком Израела Алоном Фишер Кам. Мали је рекао да је то "важан документ" за правна и физичка лица, као и за резиденте и да би требало да допринесе повећању инвестиција између две земље. "Односи између Србије и Израела нису никад били бољи, а споразум би требало да их још унапреди", рекао је Мали. Додао је да је Србија до сада потписала споразум о избегавању двоструког опорезивања са 58 земаља, а да споразум са Израелом може да постане пример који ће се примењивати и у односима са другим земљама. Укупна спољнотрговинаска размена између Србије и Израела је, према његовим речима, у првих девет месеци ове године износила 45 милиона евра и мало је већа него прошле године, али није задовољавајућа. "Промет роба између Србије и Израела би могао да буде бољи и већи, а томе ће допринети и споразум о избегавању двоструког опорезивања", рекао је Мали. Амбасадорка Алона Фишер Кам рекла је да чињеница да у Србији постоји израелска пословна заједница показује да постоји интересовање привредника да послују у Србији. "Овај споразум ће допринети бољој економској сарадњи", рекла је Фишер Кам.

ДНЕВНИ БИЛТЕН

< новембар 2018 >
по ут ср че пе су не
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 24 25
26 27 28 29 30