gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 09. oktobar 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa novim direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Srbiju
+ larger fontnormal font- Smaller font
mosoti okt_2020Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je novog direktora Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) za Srbiju, Džona Kenedija Mosotija prilikom njegove posete Beogradu.

Ministar Dačić je čestitao Mosotiju nedavno stupanje na dužnost ocenivši veoma pozitivno dosadašnju saradnju sa UNFPA i izražavajući očekivanje da će se ona uspešno razvijati i ubuduće. Zahvalio je na pruženoj pomoći i podršci tokom pandemije virusa COVID-19. Izrazio je očekivanje da će nedavno usvojen Programski dokument Populacionog fonda za Republiku Srbiju za period 2021-2025. godina dodatno učvrsti naše partnerstvo. Istakao je da je unapređenje demografske situacije jedan od glavnih nacionalnih prioriteta Srbije, imajući u vidu demografske izazove sa kojima se suočavamo.

Direktor Populacionog fonda UN-a za Republiku Srbiju Džon Kenedi Mosoti zahvalio je na srdačnom gostoprimstvu i preneo zahvalnost izvršne direktorke UNFPA Natalije Kanem za podršku koju Vlada Srbije pruža UNFPA za aktivnosti koje sprovode globalno i lokalno, kao i za pruženu finansijsku podršku, što predstavlja gest koji veoma cene. Izrazio je zadovljstvo zbog nedavnog usvajanja Programskog dokumenta za Srbiju i preneo izraze zahvalnosti za konstruktivnu saradnju prilikom njegovog donošenja. Istakao je da Populacioni fond UN-a u potpunosti podržava Vladu Srbije u ostvarivanju ciljeva i prioriteta koji se odnose na pitanja stanovništva, kao centralne teme za koju je UNFPA zadužen.