gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 11. септембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић примио у опроштајну посету шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Андреу Орициа
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_Oricio_11._sept_2020Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Андреу Орициа.
 
Том приликом захвалио је госту на четворогодишњем ангажману и одличној сарадњи са Министарством спољних послова и другим институцијама Републике Србије, базираној на међусобном разумевању и партнерском односу, о чему сведоче многобројни успешно реализовани пројекти.
 
Амбасадор Орицио је захвалио на отворености, сарадњи и личној посвећености министра заједнички договореним циљевима и приоритетима, као и његовој подршци раду Мисије.

Обострано је констатовано да се дугогодишња квалитетна сарадња институција Србије и Мисије ОЕБС-а у Организацији истиче као пример успешне сарадње земље домаћина и мисије на терену.
 
Министар Дачић је изразио подршку даљим активностима Мисије ОЕБС-а и очекивање да ће оне и у будућности бити планиране заједно са надлежним ресорима и усклађиване са потребама земље на њеном реформском путу.

Министар Дачић је, такође, пожелео амбасадору Орициу наставак његове успешне каријере.
Кључне речи: Ивица Дачић