gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 24. jun 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: Zahvalnost Srbije na čvrstoj i principijelnoj podršci Brazila po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova
+ larger fontnormal font- Smaller font
foto vest__1579793060Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Federativne Republike Brazil Ernestom Araužom.

Ministar Dačić je izrazio solidarnost sa prijateljskim narodom i Vladom Brazila povodom teške situacije u vezi sa epidemijom Covid-19 i velikog porasta broja obolelih, kao i saučešće zbog preminulih, uz nadu da će situacija uskoro biti uspešno prevaziđena.

Dačić je podvukao da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi, istakavši posvećenost Srbije ka daljem unapređenju sveukupnih odnosa, intenziviranju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje.

Obostrano je iskazano očekivanje da će naše dve zemlje ubrzo biti u prilici da nastave zajednički rad na daljem unapređenju saradnje.

Ministar Dačić je zahvalio na čvrstoj i principijelnoj podršci Brazila po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i podsetio na otvoren poziv za posetu ministra Arauža Srbiji, uz očekivanje da će poseta biti realizovana čim se za to steknu uslovi.