gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 24. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Захвалност Србије на чврстој и принципијелној подршци Бразила по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова
+ larger fontnormal font- Smaller font
foto vest__1579793060Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Федеративне Републике Бразил Ернестом Араужом.

Министар Дачић је изразио солидарност са пријатељским народом и Владом Бразила поводом тешке ситуације у вези са епидемијом Covid-19 и великог пораста броја оболелих, као и саучешће због преминулих, уз наду да ће ситуација ускоро бити успешно превазиђена.

Дачић је подвукао да је Бразил један од наших најзначајнијих политичких и економских партнера у Латинској Америци, истакавши посвећеност Србије ка даљем унапређењу свеукупних односа, интензивирању политичког дијалога и јачању економске сарадње.

Обострано је исказано очекивање да ће наше две земље убрзо бити у прилици да наставе заједнички рад на даљем унапређењу сарадње.

Министар Дачић је захвалио на чврстој и принципијелној подршци Бразила по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова и подсетио на отворен позив за посету министра Араужа Србији, уз очекивање да ће посета бити реализована чим се за то стекну услови.