gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 18. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Лавров: Знамо ко су нам пријатељи
+ larger fontnormal font- Smaller font
 _Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србија Ивица Дачић састао се данас са својим колегом министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровим. Шеф српске дипломатије том приликом је изјавио да је Србија чврсто опредељена за даљи развој политичких односа са Русијом на темељу стратешког партнерства и обе стране су спремне за њихово даље продубљивање у свим областима.

Током заједничке конференције за новинаре, министар Дачић је рекао да захваљујемо Русији на доследној подршци за очување територијалног интегритета и суверенитета и нашим напорима да питање КиМ решимо мирним средствима, путем дијалога без уцена, и без фаворизовања једне од страна, посебно кад је реч о западним партнерима. Дачић је рекао да некима смета развој односа Србије са Русијом и Кином и другим пријатељским земљама, али да се не може наметати Београду ко ће му бити пријатељ.

Шеф руске диломатије Сергеј Лавров изјавио је данас, после разговора са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, да Москва пружа подршку правима Србије на Косову и да основни значај при решавању тог проблема треба да има резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација, "која је и даље актуелна". Лавров је рекао да је данас са председником Србије Александром Вучићем разменио информације везане за решење косовске кризе и да дели забринутост Србије.