gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
субота, 04. април 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Данас лет за Москву и Варшаву, сутра Франкфурт
+ larger fontnormal font- Smaller font
kzs - avgustПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је Влада Србије у договору са председником Александром Вучићем данас организовала лет Ер Србије за Москву и Варшаву којим ће бити враћено 144 наших грађана, а да је за сутра предвиђен лет за Франкфурт.

Међу путницима се налазе студенти, болесници, труднице, наши грађани који су остали без посла, као и више наших спортиста и тренера, рекао је Дачић за Танјуг. Навео је да су између осталих и одбојкашки тренер Слободан Kовач, фудбалски тренер Миодраг Божовић, кошаркашки Стефан Јовић и Никола Ребић, одбојкашица Бојана Дрча, одбојкаши Никола Јововић, Дражен Лубурић и Марко Ивовић, фудбалери Срђан Миаиловић, Ђорђе Деспотовић, Мирослав Богосавац, кошаркашица Kатарина Вучковић.

"Овим летом ће стићи и хуманитарна помоћ и донације које је прикупила наша амбасада у Москви, у оквиру које је и шест преносних и један клинички респиратор", рекао је Дачић.

Министар је најавио да је за сутра предвиђен лет Ер Србије за Франкфурт, који је платила Kанада за превоз њихових држављана из Србије, а истим летом ће у Србију бити превезени наши грађани.