gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 11. март 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио новоименованог шефа НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадног генерала Томаза Виталеа
+ larger fontnormal font- Smaller font
3Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас новоименованог шефа НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадног генерала Томаза Виталеа.

На састанку је истакнуто да Србија и НАТО деле интерес очувања мира и стабилности у региону, као и опредељење за даље унапређење партнерске сарадње у свим сферама од заједничког интереса, уз пуно поштовање политике војне неутралности Републике Србије.

Изражено је обострано задовољство динамиком политичког дијалога на највишем нивоу, као и практичном војном и цивилном сарадњом у бројним областима у оквиру програма Партнерство за мир, са више од стотину партнерских активности које се реализују на годишњем нивоу.

Такође, оцењено је да ће нови импулс сарадњи дати и усвојени други циклус Индивидуалног акционог плана партнерства (IPAP) између Србије и НАТО за период 2019-2021.година.

Током разговора размотрена је и актуелна ситуација на Косову и Метохији, при чему је посебно наглашен значај несмањеног ангажовања мисије КФОР у складу са мандатом додељеним од стране СБ УН.