gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 13. фебруар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасадор Филиповић разговарао са главним замеником помоћника секретара за финансије САД-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
AhernАмбасадор Бранимир Филиповић, вршилац дужности помоћника министра спољних послова за безбедносну политику сусрео се са главним замеником помоћника секретара за финансије САД-а Полом Ахерном, у оквиру његове посете Београду и разговора у другим надлежним институцијама Републике Србије.
 
У сусрету су размењена мишљења о низу питања безбедносне политике, укључујући и борбу против прања новца и финансирања тероризма.
 
Амбасадор Филиповић је упознао госта са улогом и досадашњим активностима Министарства спољних послова Републике Србије по питању спречавања финансирања тероризма, које спроводи заједно са другим државним органима. Такође је истакао значај регионалне, европске и међународне сарадње на овом плану, имајући у виду да овај феномен превазилази националне оквире.
 
Пол Ахерн је упутио честитке Влади Србије на брзом уклањању Србије са „сиве листе" FATF и изразио подршку даљим реформама у правцу јачања капацитета за борбу против прања новца и финансирања тероризма. Ахерн је пренео да САД веома цене сарадњу са Републиком Србијом у борби против тероризма и изразио наду да ће партнерство са нашом земљом бити даље унапређено.