gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
понедељак, 02. децембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану између Србије и Белорусије
+ larger fontnormal font- Smaller font
1.jpg Dacic_MakejПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Министарству спољних послова Републике Србије са министром иностраних послова Републике Белорусије Владимиром Макејем.

Током разговора који су протекли у срдачној атмосфери, констатовано је да се билатерални односи могу окарактерисати као одлични.

Изражено је велико задовољство што се актуелна посета председника Републике Белорусије Александра Лукашенка Републици Србији одвија у години јубилеја, 25 година од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Републике Белорусије.

Саговорници су се сложили да постоји висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану, као и у области парламентарне, војне и војно-техничке сарадње. Два министра су изразила уверење да ће посета председника Републике Белорусије Александра Лукашенка дати додатни импулс за њихово даље јачање и развој у духу искреног пријатељства.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је посебно захвалио белоруском колеги на принципијелној подршци коју Република Белорусија пружа нашој земљи по питању КиМ. Министар иностраних послова Републике Белорусије Владимир Макеј је истакао да Република Србија може и у будућности да рачуна на подршку Републике Белорусије у очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.