gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 13. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Државни секретар Стевановић учествовао на Седмој београдској НАТО недељи
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS Stevanovic_1_13._novembar_2019Државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић учествовао је данас, 13. новембра, на панел дискусији посвећеној билатералним односима Србије и Сједињених Америчких Држава у оквиру Седме београдске НАТО недеље.

У свом излагању, државни секретар Стевановић је указао на значај који Србија придаје неговању пријатељских односа са Сједињеним Америчким Државама, подсетивши на дугу традицију односа и сарадње двеју земаља, који су кроз своју дугу историју пролазили кроз различите фазе.

Указао је на велики значај економске сарадње, као и на суштински допринос који међусобним односима даје српска дијаспора у САД-у као спона два народа. Истакао је да Србија и САД данас деле заједничке циљеве попут жеље за унапређењем свеукупне билатералне сарадње, наставка европских интеграција Србије и очувања мира и стабилности у региону Западног Балкана.

На наведеном панелу уз државног секретара Стевановића, између осталих, активно учешће узели су и потпредседник Народне Скупштине Владимир Маринковић и амбасадор САД-а Ентони Годфри.