gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 29. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić dočekao decu Slavice Burmazović koja su se vratila u Srbiju
+ larger fontnormal font- Smaller font
Deca Burmazovic_IranU organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije oteta deca Slavice Burmazović vratila su se danas u Srbiju.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Mohamada Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović, koja ih je, zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, dočekala danas na Aerodromu „Nikola Tesla".

Deca su stigla u pratnji ambasadora Srbije u Iranu Dragana Todorovića, a Slavica je istakla da je za tu neizmernu sreću zahvalna upravo, ministru Dačiću i ambasadoru Srbije u Iranu Draganu Todoroviću.

Ministar Dačić je rekao da je radostan što je završena epopeja četiri godine dugih razgovora i da je zahvalan iranskom ministru spoljnih poslova Mohamadu Zarifu koji je lično intervenisao da se problem reši.
Dodao je da je decu dopratio ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović, jer drugačije nije moglo, i naglasio da je Vlada, uz odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučić, želela da pomogne na svaki način.

"Nadam se da će se sada Slavica i njena deca okrenuti nekim lepšim stvarima", rekao je Dačić.

On je dodao da su srpski državni organi spremni da se angažuju u zaštiti interesa naših ljudi širom sveta.