gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 07. avgust 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Državni sekretar Nemanja Stevanović u Limi na međunarodnoj konferenciji "Demokratija u Venecueli"
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS Stevanovic Lima 1Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović učestvovao je u utorak, 6. avgusta, na međunarodnoj konferenciji "Demokratija u Venecueli", koja je održana u Limi, uz učešće delegacija šezdeset država i tri međunarodne organizacije, uključujući Evropsku uniju.

Polazeći od principijelnog stava da dijalog predstavlja jedini način za postizanje održivog rešenja, a naročito u situacijama unutrašnjih političkih kriza, Srbija je prihvatila poziv peruanskih domaćina da učestvuje na prvoj sveobuhvatnoj konferenciji posvećenoj ovom pitanju. Skup je imao za cilj da se razmene mišljenja o načinu na koji međunarodna zajednica može solidarno da pomogne narodu Venecuele i održavanju unutrašnjeg dijaloga među svim političkim faktorima u toj državi.

Na marginama konferencije državni sekretar Nemanja Stevanović se odvojeno susreo sa peruanskim ministrom spoljnih poslova Nestorom Popolisiom i zamenikom ministra Haimeom Pomaredom. U svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, državni sekretar je preneo poruke i pisma za peruanskog predsednika Martina Alberta Viskaru. U bilateralnim razgovorima je dominirala tema unapređenja privrednih odnosa između naše dve države. Državni sekretar Nemanja Stevanović je preneo zahvalnost Republike Srbije na razumevanju koje Peru izražava u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.