gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 11. септембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Државни секретар Ивица Тончев разговарао са новим амбасадором Чешке у Републици Србији Томашом Кухтом
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb Ceske_11._septembar_2018Државни секретар Ивица Тончев примио је данас у куртозану посету новог амбасадора Чешке Републике у Републици Србији Томаша Кухту. У срдачном разговору, размењена су мишљења о билатералним односима, европским интеграцијама Србије и мултилатералној сарадњи.

Обострано је исказана спремност за даље продубљивање традиционално блиских и пријатељских односа између наше две земље, као и за њихово даље јачање у свим областима од заједничког интереса.

Изражено је задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог, као и очекивање да ће предстојеће билатералне посете на високом и највишем нивоу пружити додатни подстицај даљем унапређењу свеобухватне сарадње између Србије и Чешке.

Државни секретар Тончев захвалио се на досадашњој снажној подршци Чешке Републике евроинтеграцијама Републике Србије и изразио очекивање да ће се она наставити и током даљег преговарачког процеса о приступању Србије ЕУ.

Током разговора је констатовано да постоје бројне могућности за даље интензивирање свих видова сарадње од обостраног интереса, посебно у области привреде.