gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
subota, 28. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Telegram saučešća ministra Dačića porodici Jordana Nikolića
+ larger fontnormal font- Smaller font
JORDANPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Jordana Nikolića.

„Jordan je za svoj životni poziv odredio očuvanje autentičnog kosovsko-metohijskog melosa, i nadam se da njegovim odlaskom bogatstvo srpske pesme i kulture neće nestati niti utihnuti na Kosovu i Metohiji.

Želju da ostane u svom zavičaju, mislim da najbolje oslikava činjenica da čak i kada se i pored nesumnjivih uspeha i ponuđenog radnog mesta u muzičkom programu Radio Beograda, vraća u zavičaj, sa željom da predaje jezik i književnost u prizrenskoj gimnaziji.

Jordan ni nakon dolaska u Beograd, nikada nije napustio Prizren i svoje rodno mesto Mušnikovo, gde je redovno odlazio i boravio u kući svojih pradedova. Za sve nas iz Prizrena on je bio istinski poštovalac i ljubitelj srpskog nasleđa i kulture.

Ostaće zapamćen njegov nastup u Velikoj koncertnoj sali Čajkovskog u Moskvi, na Danima SFRJ u Sovjetskom Savezu. Pesmu „Večernji zvon", posle ovacije publike, otpevao je na bis. I mislim da smo mu svi zahvalni na očuvanju srpske kulture, ja sigurno jesam", navodi se u telegramu saučešća ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.