gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Najave
Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 05. jun 2020.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovaće svečanom uručivanju ključeva 276 stanova sagrađenih za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji grada Novog Sada u petak, 5. juna 2020. godine, u 12 časova u Novom Sadu, u naselju Veternik - kompleks zgrada omeđen ulicama Vojvode Bojovića ( brojevi ulaza 50, 52, 54, 56 i 58) i Radničkom (51a).

Stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) koji u Srbiji, koji kao vodeća institucija, sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Događaju će prisustvovati komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine Duško Ćutilo, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević, predstavnici međunarodnih i drugih organizacija i institucija i korisnici.

Događaj je otvoren za medije.
Opširnije...