gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Adis Abeba: Izjave ambasadora Ristića povodom etiopske Nove godine Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 10. septembar 2020.
altAmbasador Aleksandar Ristić dao je više izjava medijima povodom etiopske Nove godine, a ovaj povod iskoristio je i za približavanje Srbije građanima Etiopije.
Opširnije...
 
Peking: Potencijali Srbije predstavljeni na Kineskom međunarodnom sajmu trgovine uslugama Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 09. septembar 2020.
sajamAmbasada Srbije učestvovala je na Kineskom međunarodnom sajmu trgovine uslugama (CIFTIS) od 4. do 9. septembra, prvoj velikoj međunarodnoj manifestaciji održanoj u Kini „oflajn" od izbijanja pandemije, kojoj se video-porukom obratio predsednik Si Djinping.
Opširnije...
 
Helsinki: Komšije sa Kulosarija u Ambasadi Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 08. septembar 2020.
susret sa_susedimaAmbasada u Helsinkiju organizovala je skup za Udruženje građana Kulosarija, ostrva na kome se nalazi i zgrada Ambasade.

Ambasador Saša Obradović razgovarao je s gostima o srpskoj istoriji i kulturi, ekonomskim i spoljnopolitičkim odnosima dve zemlje, aktivnostima Srpsko-finskih društava prijateljstva u Finskoj i Srbiji.

Prikazan je video-materijal Turističke organizacije Srbije, a gosti su se podsetili i pobedničkog nastupa Marije Šerifović na Eurosongu u Helsinkiju.
Opširnije...
 
Alžir: Ambasador Janković sa ministrima finansija i industrije Alžira Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 02. septembar 2020.
alt
Ambasador Aleksandar Janković imao je dva značajna bilateralna susreta o čemu su izvestili alžirski mediji.
Opširnije...
 
Teheran: „Parson" objavio intervju s ambasadorom Todorovićem Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 31. avgust 2020.
alt
Informativni sajt na persijskom jeziku „Parson", objavio je razgovor sa ambasadorom Draganom Todorovićem o bilateralnim odnosima Srbije i Irana. Ambasador Todorović je istakao da je diplomatija u oblasti kulture jedan od najboljih načina za jačanje svih ostalih bilateralnih veza.
Opširnije...
 
Pula: Dva dana srpske kulture Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 18. avgust 2020.
altDvanaesti dani srpske kulture u Istri, u organizaciji Zajednice Srba i Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" - Pododbor Umag, održani su 17 i 18. avgusta u Puli. Na manifestaciji su se predstavili ansambl narodnih igara i etno grupa SKD "Prosvjetam - Pododbor Vukovar, Tamburaški orkestar sa solistima iz Vukovara i slikarka Rada Marković. Na Trgu Portarata predstavljene su narodne nošnje, rukotvorine, etno tkanje, običaji i kulinarski specijaliteti iz Vukovara.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>