gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Buenos Ajres: Otvoren Salon Nikole Tesle u Ambasadi Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 06. novembar 2019.
altSalon Nikole Tesle otvoren je u Ambasadi Srbije u Buenos Ajresu 4. novembra, sa trajnim postavkom, koju između ostalog čine Teslina zavojnica i Teslino jaje, donacije kompanije „Telefonika". Izloženi su paneli koji predstavljaju celinu pod nazivom „Energija za budućnost: Nikola Tesla i razvoj hidroenergije", koje je Ambasada obezbedila u saradnji sa Muzejom Nikola Tesla u Beogradu.
Opširnije...
 
Banska Bistrica: Otvorena izložba srpskih slikara Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 05. novembar 2019.
alt,,Kovačica – poznata i nepoznata – ljudi koji su proneli slavno ime Kovačice, Srbije i Slovačke u svet'' izložba srpskih naivnih umetnika iz Kovačice otvorena je u Muzeju Srednje Slovačke u Banskoj Bistrici 4. novembra, pod pokroviteljstvom Ambasade Srbije, Ministarstva kulture Slovačke i Bansko-bistričkog samoupravnog regiona.
Opširnije...
 
Stokholm: Književno veče posvećeno Peteru Handkeu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 04. novembar 2019.
altU pozorištu „Pigmiateatar" u Stokholmu održano je književno veče posvećeno Peteru Handkeu, dobitniku Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu. Veče je, uz podršku Ambasade Srbije, 4. novembra organizovala Jelena Mila, osnivač stokholmskog „Novog balkanskog filmskog festivala - Banef".
Opširnije...
 
Tokio: Koncert „LP Dua" u Ambasadi Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 02. novembar 2019.
altKoncert klavirskog dua iz Srbije „LP Duo", koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović i japanske koncertne pijanistkinje Aise Iđiri, održan je u Ambasadi 1. novembra u saradnji sa Asocijacijom za promociju muzičke saradnje Srbije i Japana.
Opširnije...
 
Rim: Koncert "Prefinjeni virtuoziteti. Put u Evropu XIX veka" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 01. novembar 2019.
altKoncert "Prefinjeni virtuoziteti. Put u Evropu XIX veka" violiniste Ilije Marinkovića i pijaniste Mariosa Panteliadisa iz Grčke održan je 30. oktobra u sali Akademika Muzičkog konzervatorijuma Santa Ćećilija. Ovo je drugi po redu koncert u organzaciji Ambasade u okviru projekta „Evropa u muzici".
Opširnije...
 
Doha: Srbija predstavljena u radio-emisiji Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 31. oktobar 2019.
radio proslavaNa proslavi dvogodišnjice emitovanja programa radio stanice „Malajalam 98.6FM" savetnik u Ambasadi Srbije Vladan Šoškić je u živom programu te stanice predstavio našu zemlju, geografski položaj, istoriju, populaciju i turističke atrakcije.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>