gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
utorak, 18. avgust 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Pula: Dva dana srpske kulture
+ larger fontnormal font- Smaller font
IMG-778162f35de3a8acdcd7f8d59d9f0c4d-VDvanaesti dani srpske kulture u Istri, u organizaciji Zajednice Srba i Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" - Pododbor Umag, održani su 17 i 18. avgusta u Puli. Na manifestaciji su se predstavili ansambl narodnih igara i etno grupa SKD "Prosvjeta" - Pododbor Vukovar, Tamburaški orkestar sa solistima iz Vukovara i slikarka Rada Marković. Na Trgu Portarata predstavljene su narodne nošnje, rukotvorine, etno tkanje, običaji i kulinarski specijaliteti iz Vukovara.

Programu su prisustvovali generalni konzul Goran Petrović, konzul Vladimir Marjanović, potpredsednik Saveta za nacionalne manjine Hrvatske Mirjana Galo, paroh perojsko-pulski protojerej-stavrofor Goran Petković i predstavnici srpskih organizacija i udruženja iz Istre. Generalni konzul Petrović zahvalio je Istarskoj županiji i Gradu Puli što godinama podržavaju održavanje ove, za Srbe značajne manifestacije. Domaćinima je čestitao na organizaciji u otežavajućim uslovima epidemije kovida, a gostima iz Vukovara poželeo prijatan boravak u Puli.
 
12. DANI_SRPSKE_KULTURE_5_620_350_s_c1

Održavanje manifestacije pomogli su Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Vlada AP Vojvodine, Srpsko narodno veće, Savet za nacionalne manjine Hrvatske, Istarska županija i grad Pula.