gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
ponedeljak, 08. jul 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Kašivazaki: Ambasador na pripremama vaterpolo reprezentacije Srbije u Japanu
+ larger fontnormal font- Smaller font
kasivazakiAmbasador Nenad Glišić je 6. i 7. jula posetio grad Kašivazaki u japanskoj prefekturi Nigata na poziv gradonačelnika Masahira Sakuraija povodom priprema naše seniorske vaterpolo reprezentacije pred Svetsko prvenstvo u Gvangdzuu. Kašivazaki, poznat kao kolevka japanskog vaterpola, dobio je dozvolu Vlade Japana da bude grad-domaćin vaterpolo reprezentacije Srbije uoči Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Tokom boravka reprezentacije Srbije u Kašivazakiju od 5. do 11. jula održane su dve trening utakmice sa reprezentacijom Japana. Prva utakmica je završena rezultatom 16:13 za Japan, a druga rezultatom 10:1 za našu reprezentaciju. Ulaz na trening utakmice Srbije i Japana je bio slobodan, a gradske vlasti su pripremile i različite promotivne materijale, uključujući majice i košulje sa natpisom Napred Srbija u bojama naše zastave, lepeze sa grbom i osnovnim informacijama o Srbiji, značke, kao i izložbu sa informacijama o Srbiji u sportskoj hali. Grad je bio ukrašen velikim plakatima sa dobrodošlicom i podrškom našim vaterpolistima, a boravak naše reprezentacije propratio je i veliki broj japanskih medija.

kasivazaki1

Na ceremoniji održanoj nakon prve utakmice u areni Akva park gradonačelnik Sakurai je u govoru naglasio da je ovo ne samo odlična prilika za japanske vaterpoliste da sa najboljim timom na svetu odmere snage i steknu nova iskustva, već i za građane da uživo gledaju vrhunski vaterpolo. Izrazio je nadu da će naša reprezentacija posetiti Kašivazaki i naredne godine uoči Olimpijade. Ambasador Glišić je pozdravio prisutne, poželeo sreću ekipama Srbije i Japana na takmičenju u Koreji i izrazio nadu da će dva tima imati priliku da se sretnu u finalu na Olimpijadi u Tokiju. Posebno se zahvalio na toploj dobrodošlici koju su građani i učenici Kašivazakija priredili našoj ekipi, kao i na odličnim uslovima za trening.

kasivazaki2

Ambasador se tokom boravka u Kašivazakiju susreo sa gradonačelnikom Masahirom Sakuraijem u Gradskoj kući, a takođe je imao priliku i da se sretne sa Jasušijem Jošidom, predsednikom korporacije Burbon, jedne od najvećih japanskih kompanija za proizvodnju konditorskih proizvoda, koja je sponzor vaterpolo tima iz Kašivazakija.