gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 30. октобар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Ушуаја: Изложба о Теслином животу и проналасцима
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ognjena zemlja_1Министарство спољних послова – Амбасада Републике Србије у Буенос Аиресу, у сарадњи са Музејoм Николa Теслa у Београду и Фондацијом „Телефоника", организовало је изложбу "Никола Тесла, проналазач 21. века"  29. октобра  у главном граду Огњене земље, Ушуајиу. Ова изложба је посебна по томе што се организује на најјужнијe насељеној тачки Аргентине, под покровитељством Владе покрајине Огњена земља и Министарства образовања, у „Кући културе".

Ово је четврта по реду изложба, након три велике изложбе у протекле две године, које су организоване у Буенос Аиресу, Кордоби и Тукуману.

Ognjena zemlja_2

Изложба говори о Теслином животу од рођења до смрти и нуди путовање кроз простор и време у којем је Тесла живео, истичући најважније проналаске и његов допринос науци. Изложба користи модерне технологије које привлаче пажњу посматрача.

Ognjena zemlja_3

Ову, као и друге до сада организоване изложбе, прати низ паралелних активности: предавања, радионица и семинара, те ће и овом приликом под мотом „Буђењем идеја, буди се будућност", за образовне установе, истаживаче и све зантересоване бити организоване радионице које привлаче, пре свега, младе.

Низом изложби и свих паралелних активности учињен је велики искорак у упознавању овог дела света са ликом и делом Николе Тесле који је неспорно препознат и прихваћен као наш највећи проналазач и научник.