gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
петак, 03. август 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Токио: Ученици основних школа из Фуђимија посетили Амбасаду Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
deca fudjimiАмбасада Србије у Јапану је, у оквиру сарадње са Фуђимијем, градом-побратимом Шапца, угостила 80 ученика основних школа овог града, 2. августа. Ђаци су присуствовали презентацији Србије на јапанском језику, уз детаљна објашњења о географском положају Србије, историји, култури и традицији, као и познатим личностима из Србије, укључујући Николу Теслу чија се биста налази у Амбасади.

Амбасадор Србије Ненад Глишић је захвалио на гостопримству које му грађани Фуђимија увек указују током посета овом граду и изразио наду да ће ученици у скорој будућности имати прилике да посете Србију и Шабац и да се лично увере у гостопримство по коме је Србија посебно позната. Позвао је ученике да, поред јапанских, бодре и српске спортисте током ОИ 2020. године.

fudjimi

Градоначелник Фуђимија Мицухиро Хошино, који се придружио ученицима, изразио је задовољство дугом традицијом сарадње са Шапцем, Србијом и Амбасадом, и рекао да се нада да ће град бити изабран да буде домаћин спортистима из Србије, у оквиру иницијативе Владе Јапана „Град домаћин", пред олимпијске и параолимпијске игре у Токију 2020. године. Подсетио је ученике на одличну сарадњу између Србије и Јапана и на узајамну помоћ коју две државе пружају једна другој у најтежим тренуцима, укључујући и недавну донацију Владе Србије упућену Влади Јапана поводом поплава које су у јулу погодиле западни Јапан.