gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 05. април 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Вашингтон: Српске ношње и кухиња у Културном центру француске амбасаде
+ larger fontnormal font- Smaller font
frankofonijaАмбасада Србије у САД учествовала је на Фестивалу франкофонске културе у Вашингтону, који ce од 2001. године традиционално одржава у марту. На завршној манифестацији 23. марта, у просторијама Културног центра при Амбасади Француске, колекционар традиционалног српског стваралаштва Биљана Реган представила је наше народне ношње, уметничке предмете и рукотворине. Посетиоцима су изложени и подељени промотивни и туристички материјали наше земље, уз ракију, вино и домаће посластице.

Захваљујући демонстрацији младог српског предузетника Дејана Живановића, посетиоци су могли да, на лицу места науче вештину традиционалне израде теста и кора, након чега је омогућена и дегустација специјалитета.

frankofonija.1JPG

Нa свечаности је, у организацији Амбасаде Француске, огранка Института Смитсонијан и фондације „Алијанс франсез", учествовало више од 40 земаља чланица и посматрача МОФ и око 1200 посетилаца. Као и у другим градовима света, овим фестивалом се прославља различитост и богатство француског језика, културе и франкофоних заједница кроз низ културних догађаја и програма.

.