gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
среда, 08. новембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Загреб: Одигран „Марко Краљевић од предања до реповања“
+ larger fontnormal font- Smaller font
predstava cro_08112017_02Интерактивна представа „Марко Краљевић од предања до реповања", која има за циљ да подигне свест о српској традицији и култури, да развије знања, вредности и ставове према нематеријалној културној баштини, гостовала је у Хрватској, у Крњаку и Загребу. Представу су извели Дечији културни центар из Београда и Удружење драмских уметника Србије, у организацији Амбасаде Србије, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону МСП, Митрополије загребачко-љубљанске СПЦ, Српског народног вијећа и уз подршку Града Београда.

Извођењу представе у Крњаку, 03. новембра у просторијама ОШ „Катарина Зрински", присуствовала су сва деца која похађају наставу српског језика и културе, а госте су свечано поздравили генерални конзул у Ријеци Горан Петровић, начелник Општине Крњак Владимир Марјановић, који је био домаћин и помогао организацију у овом месту, Дејан Михајловић (СДСС),  други секретар Амбасаде РС у РХ, Ксенија Ђукић.

predstava cro_08112017_01
Представа је 4. новембра одиграна у свечаној сали Српске православне опште гимназије  "Кантакузина Катарина Бранковић" у Загребу, уз присуство великог броја деце и родитеља, као и амбасадора Мире Николић, митрополита загребачко-љубљанског Порфирија, свештеника из Загреба, оца Богољуба, који је у Загребу помогао извођење ове представе.