gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 31. август 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Хелсинки: Амбасадор пренео поруку деце Београда
+ larger fontnormal font- Smaller font
helsinki 31082017_1Позориште лутака „Пинокио" из Београда одржало je 31. августа представу „Макс металик" y центру Хелсинкија, а пре званичног наступа београдске глумце и аниматоре дочекао је амбасадор Србије у Финској Саша Обрадовић.


Лутак Макс Металик је прошетао улицама Хелсинкија, прошао кроз Еспленаде парк носећи деци Хелсинкија поруку пријатељства. Њега су поздрављали пролазници, а испред Еспо бине сачекао га је амбасадор Саша Обрадовић. Он је уручио поруку деце Београда за децу Хелсинкија Катарини Метсалампи, председавајућој Међународне уметничке асоцијације малих,коју je основала Европска комисија. У поруци – на транспаренту су исписани стихови Љубивоја Ршумовића: "Цвеће je украс баште, деца су украс цвета, a деца пуна маште, деца су украс света".

Представа je одржана y оквиру првог хелсиншког фестивала луткарских позоришта САМПО2017, што je била и прилика да главни град Финске прослави 40 година рада свог луткарског позоришта, који je основала породица познатих београдских уметника Барића.
Кључне речи: Финска