gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Токио: Изложба фотографија „Walking Belgrade“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 15. јун 2017.
У Амбасади Републике Србије у Токију свечано је отворена изложба фотографија из серијала „Walking Belgrade" фотографа и уметника Бранка Брандајса, на којима је представљен главни град Србије. Ову изложбу су заједничким напорима организовали наша амбасада и Удружење уметника и љубитења уметности „Широка стаза" из Земуна, уз финансијску подршку Удружења за унапређење музичке сарадње Јапана и Србије, на чијем је челу жена бившег амбасадора Јапана у Београду, Ецуко Цунозаки. Уметник се, заједно са председником Удружења „Широка стаза" Бошком Ђуричковићем, захвалио гостима на великом интересовању за ову изложбу, као и Министарству спољних послова на подршци.
Кључне речи: Јапан
Опширније...
 
Париз: „Пут око света – Србија“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 14. јун 2017.
У пуној сали Културног центра Србије у Паризу одржано је музичко вече под називом „Пут око света – Србија", на којем је наша пијанисткиња Јасмина Кулагић представила двоје изузетних уметника - Ану Муикулску, виолончело (Пољска) и Филипа Аржентија, клавир (Француска), који наступају као „Дуо Форећело". Ово двоје уметника су публици даровали леп пут око света.
Кључне речи: Француска
Опширније...
 
Хелсинки: Промоција српског туризма Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 12. јун 2017.
Амбасада Републике Србије у Хелсинкију је, у сарадњи са српским грађанима у Финској, приредила презентацију српског туризма за чланове Финског удружења новинара који пишу о туризму (Finnish Guild of Travel Writers). Новинарима је прво приказан филм „Србија – једно путовање, безброј доживаљаја" Туристичке организације Србије, након чега је амбасадор Саша Обрадовић говорио о лепотама Србије, уз презентацију више од 60 фотографија и кратких видео материјала који су присутним новинарима приближили природне лепоте и богатства наше земље. Поред амбасадора, присутнима се обратио и Пирка Јунес, млади фински привредник, који је недавно посетио Србију и одлучио да почне да се бави организацијом конференцијског туризма у српским бањама.
Кључне речи: Финска
Опширније...
 
Солун: Изложба „Свети Сава Српски“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 08. јун 2017.
solun 8620171У Музеју византијске културе у Солуну отворена је изложба под називом „Свети Сава Српски" Историјског музеја Србије, која публици представља живот и дело Светог Саве, као и његов значај за целокупну историју српске цркве и српске државе.
Кључне речи: Грчка
Опширније...
 
Њујорк: Стари српски накит на нов начин у Њујорку Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 08. јун 2017.
njujork 8620171Катарина Чудић, историчар уметности, дизајнер и аутор уметничког накита,  са посебним интересовањем за историју накита и савремени накит, је у сарадњи са генералним конзулатом Републике Србије у Њујорку, успешно представила свој рад, који је многобројним гостима дочарао средњовековни српски накит на модеран начин.
Кључне речи: САД
Опширније...
 
Лондон: Трибина са шефом Представништва Њујорк Тајмса у Амбасади Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 06. јун 2017.
london 6620171Поводом предстојећих општих избора у Уједињеном Краљевству, Амбасада Републике Србије у Лондону организовала је са шефом Представништва Њујорк Тајмса у Лондону Стивеном Ерлангером трибину на тему ванредних избора у Британији и њиховог значаја за будуће односе Уједињеног Краљевства са Европском унијом и САД.
Кључне речи: Велика Британија
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>