gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Антверпен: Отворена изложба „Иво Андрић - између писца и дипломате" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 07. новембар 2018.
andric antverpenИзложба „Иво Андрић - између писца и дипломате" 7. новембра је, по четврти пут, представљена у Белгији, у Универзитетској библиотеци у Антверпену, захваљујући ангажовању наше Амбасаде у Бриселу и почасног конзула Александра Давидовића. Поставка се састоји од 20 панела који прате живот и радни век Иве Андића као дипломате, приредио је Музеј града Београда, уз помоћ Министарства културе и информисања. Аутор изложбе је Татјана Корићанац, директор Музеја града Београда и кустос Музеја Иве Андрића.
Опширније...
 
Торонто: Обележена 100. годишњица савезништва Канађана и Срба Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 07. новембар 2018.
toronto konzul_venacСвечаност обележавања 100. годишњице потписивања примирја у Првом светском рату, под називом „Канадске медицинске мисије у Србији и на Балканском фронту у Првом светском рату", одржана је 7. новембра на Медицинском факултету Торонто универзитета, у организацији Генералног конзулата РС у Торонту и „Српске националне академије Канаде". У оквиру свечаности организовано је тематско предавање и изложба ратних фотографија.
Опширније...
 
Копенхаген: Српски лекари донирали медицинску опрему Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 06. новембар 2018.
altДругом донаторском акцијом у овој години, угледни српски лекари у Данској, заједно Амбасадом Србије, обезбедили су неопходне апарате и опрему за болнице у Шапцу, Кладову, Требињу и Ћуприји. Савремени болнички кревети, ултразвучни апарати, ролатори, цитоскопски и бронхоскопски стубови, колоноскопи, потрошни медицински материјал, електрична инвалидска колица и фотеље за пацијенте и други медицински апарати и опрема вредна преко сто хиљада евра, 6. новембра отпремљени су у Србију.
Опширније...
 
Бања Лука: Пројекције филмова поводом 100. годишњице краја Првог светског рата Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 06. новембар 2018.
alt Генерални конзулат Србије у Бања Луци ће, у сарадњи са Народним позориштем Републике Српске, поводом обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата, приказати 7 филмова: „Дуго путовање у рат“, „Заборављени адмирал - Ернест Трубриџ“, „Срби на Крфу – сто година од албанске голготе“, „Србија у Великом Рату“, „Херој 1914“, „Милунка Савић – хероина Великог рата“ и „Талог“.
Опширније...
 
Анкара: У Индустријској комори представљене могућности за улагање у Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 05. новембар 2018.
industrijska komora_1Амбасадор Србије у Турској Зоран Марковић говорио је 1. новембра на тему „Инвестиције и економске могућности у Србији" у Индустријској комори Анкаре. Амбасадор је пред 30 представника турских компанија из области грађевинарства, електронике и ИТ сектора приказао параметрe развоја наше земље, као и степен образованости, знања страних језика, економских олакшица и других разлога због којих је добро улагати у Србији.
Опширније...
 
Женева: Постављена спомен-плоча посвећена Јовану Дучићу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 05. новембар 2018.
altУ Женеви је откривена спомен-плоча посвећена Јовану Дучићу, великом српском писцу и дипломати, који је у овом граду провео седам година живота. Иницијативу за постављање овог обележја покренула је Амбасада Србије у Швајцарској, желећи да остави трајан спомен на време које је славни Србин провео најпре на студијама у Женеви, од 1899. до 1906. године, а затим и у својству сталног делегата Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца при Друштву народа, 1925. године.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>