gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Улазак у Србију
Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Услови за визу
+ larger fontnormal font- Smaller font

Проверите овде да ли Вам је потребна виза за улазак у Републику Србију.
Захтев за визу се подноси у дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у иностранству.

Општи услови за издавање визе:

  1. важећи пасош (паcош мора бити важећи најмање 90 дана од дана издавања визе);
  2. позивно писмо:
    • за приватну посету – позивно писмо оверено од надлежног органа Републике Србије;
    • за пословну посету – позивно писмо компаније у Србији;
    • за туристичку посету - потврда туристичке агенције о плаћеном аранжману (ваучер или друга потврда о уплати);
  3. попуњен образац захтева за визу - (PDF);
  4. фотографија (димензија 3.5 х 4.5 цм);
  5. резервација повратне карте или итинирер (копија возачке дозволе и осигурање уколико се путује аутомобилом);
  6. доказ о поседовању финансијских средстава за боравак у Србији;
  7. здравствено осигурање;
  8. такса за издавање визе.

За издавање транзитне визе потребно је поседовање визе државе у коју се улази после транзита кроз Србију. Уколико виза за ту државу није потребна, неопходно је пружити други доказ о сврси путовања у дату земљу.

Дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије задржавају право да затраже додатну документацију приликом подношења захтева за визу. Непотпуни захтеви за визу неће бити прихваћени.

За више информација у вези са издавањем виза потребно је контактирати најближе дипломатско-конзуларно представништво Републике Србије.