gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Улазак у Србију
четвртак, 11. октобар 2012. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Општи услови за улазак у Републику Србију
+ larger fontnormal font- Smaller font
  1. важећа путна исправа;
  2. важећа виза у путној исправи, ако је виза за Србију потребна за држављане државе чију путну исправу поседује;
  3. доказ о поседовању финансијских средстава за боравак у Србији. Довољним средствима се сматра износ од 50 евра по дану боравка, а доказ је готовина у наведеном износу, извод са банковног рачуна, путнички чекови, кредитне картице, као и гарантно писмо;
  4. потврда о вакцинисању, односно, потврда да није оболео од заразне болести, а долази са подручја захваћених епидемијом заразних болести, која се одређују према подацима Министарства здравља;
  5. уколико малолетна лица путују са једним од родитеља потребно је оверено пуномоћје другог родитеља, односно, када путују са трећим лицем, оба родитеља или старатеља;
  6. препоручује се поседовање полисе здравственог осигурања за период боравка у Србији на износ медицинских трошкова који не може бити мањи од 20.000 ЕУР.