gototopgototop
Министарство спољних послова
Конзуларне вести


СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ И ПОЧЕТАК РАДА КОНЗУЛАРНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТРЕБИЊУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 10. април 2018.
Вучић и ДодикПредседник Републике Србије Александар Вучић је 10. априла 2018. године, заједно са председником Републике Српске Милорадом Додиком, отворио Конзуларну канцеларију Генералног конзулата Републике Србије у Бањa Луци, са седиштем у Требињу.
Опширније...
 
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Белорусије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 03. април 2018.
Аца ЈовановићКонзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Белорусије, одржане су у Минску, 3. априла 2018. године. Делегацију Републике Србије је предводио амбасадор Аца Јовановић в.д. помоћника министра за конзуларне послове а делегацију Републике Белорусије Јевгениј Шестаков, заменик министра спољних послова.
Опширније...
 
Успорен режим рада на граничним прелазима Бугарске током Ускршњих празника Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 03. април 2018.
У периоду од 08. априла 2018. године у 20 часова увече, до 10. априла 2018. године у 8 часова ујутру, обављаће се технички радови на одржавању интегрисаног царинског информационог система Републике Бугарске, услед чега ће сви гранични прелази на унутрашњим и спољним границама на улазу и излазу из Републике Бугарске радити у хаваријском режиму, који подразумева успорену обраду путника који прелазе границу.

Надлежни органи Републике Бугарске предузимају адекватне мере за спречавање великих гужви, пре свега теретних возила и путничких аутомобила.
 
Уручење егзекватуре почасном конзулу Р. Филипини у Р. Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 28. март 2018.
skp filipini_28032018В.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је, 28. марта 2018. године, у Министарству спољних послова Републике Србије, уручио eгзекватуру Драгијани Радоњић Петровић, почасном конзулу Републике Филипини у Републици Србији, са седиштем у Београду, којом је дата сагласност за рад на територији Републике Србије.
Опширније...
 
Отворен Конзулат Мађарске у Републици Србији на челу са почасним конзулом Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 23. март 2018.
Kragujevac 2018У Крагујевцу је, 22. марта 2018. године, свечано отворен Конзулат Мађарске у Републици Србији, на челу са почасним конзулом проф. др Миланом Радуновићем. Сходно утврђеној дипломатској процедури, приређена је свечана церемонија отварања Конзулата и примопредаје патентног писма и егзекватуре. В.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је уручио, у име Министарства спољних послова, почасном конзулу егзекватуру којом је дата сагласност за рад на територији Шумадијског, Поморавског, Расинског и Браничевског округа. Тиме је Конзулат Мађарске започео са радом.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>