gototopgototop
петак, 01. септембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сегедин: Одржан Мађарско-српски туристички форум
+ larger fontnormal font- Smaller font
segedin 01092017_2Мађарско-српски пословно-туристички форум и Б2Б сусрети одржани су у Сегедину 1. септембра у организацији Привредне коморе Војводине, Трговинске и индустријске коморе жупаније Чонград, уз подршку Амбасаде Србије у Будимпешти. Циљ форума је био представљање туристичке привреде и потенцијала Војводине и повезивање са привредницима из Чонграда.

Амбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац је најавио одржавање Српско-мађарског пословно-туристичког форума у оквиру „Дана Војводине у Будимпешти", 15. и 16. септембра у Амбасади Србије у Будимпешти.

„Иако су политички односи између две земље веома добри и економска сарадња са робном разменом из године у годину расте, не можемо бити задовољни са туристичком сарадњом између Мађарске и Србије, јер заостаје и не одговара објективним могућностима за развој. Мађарски туристи мало знају о туристичким потенцијалима Србије. Управо су због тога туристички форуми од великог значаја за промоцију српског туризма", истакао је амбасадор Дробац.

segedin 01092017_1
Пал Немеши, председник Привредне коморе жупаније Чонград, је нагласио традиционално добру сарадњу са привредним коморама из Војводине и додао да је у циљу учвршћивања сарадње, у мају ове године потписан споразум.

Ласло Шољмош, заменик градоначелника Сегедина, је истакао да је за Сегедин изузетно важна туристичка сарадња са АП Војводином, јер је од укупног броја туриста који посете Сегедин највећи проценат из Србије.

Бојана Миљуш, заменик генералног секретара Привредне коморе Војводине, истакла је да су на традиционално добру сарадњу привредника из Србије, посебно АП Војводине, и Мађарске, утицали непосредно суседство, комплементарност привреда обе земље, добре комуникацијске везе, као и активности привредних комора обе стране.

У оквиру привредно-туристичког форума, град Кикинда је представио манифестацију „Дани лудаје".
Кључне речи: Мађарска