gototopgototop
subota, 26. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
DR Kongo ne menja svoj stav po pitanju KiM i osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava
+ larger fontnormal font- Smaller font
DR Kongo Beograd 2019Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Antoan Čilombo Čisekedijem, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji na poziv predsednika Aleksandra Vučića.

U srdačnom razgovoru nastavljen je dijalog započet prilikom posete ministra Dačića DR Kongu u maju mesecu ove godine. Konstatovano je da je došlo do unapređenja bilateralnih odnosa u svim oblastima obostranog interesa. Takođe, identifikovane su brojne oblasti saradnje u narednom periodu.

Ministar Dačić je ponovio da naša država veoma ceni principijelnu podršku DR Konga po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije uz puno poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava. S tim u vezi, predsednik Demokratske Republike Kongo Čisekedi je naglasio da DR Kongo neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da osuđuju svaki vid kršenja međunarodnog prava.

Nakon sastanka, šef srpske diplomatije ispratio je predsednika DR Kongo na aerodromu "Nikola Tesla".Ključne reči: Kongo Ivica Dačić