gototopgototop
petak, 29. mart 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Neophodnost daljeg razvoja međudržavnih odnosa između Srbije i Trinidad i Tobaga
+ larger fontnormal font- Smaller font
Screen-2019-03-29 13-34-09Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama Osmog sastanka šefova država ili Vlada članica Asocijacije karipskih država koji se održava u Managvi, imao je sadržajan razgovor sa ministrom spoljnih poslova Trinidada i Tobaga Denisom Mozesom.

Dva šefa diplomatije su u otvorenom i prijateljskom razgovoru podvukli značaj zajedničkih stavova u vezi sa poštovanjem načela međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta kao osnove međunarodnih odnosa baziranih na jednakosti i međusobnom poštovanju država.

Sagovornici su razmenili mišljenja i međusobno se informisali o svim tekućim i unutrašnjepolitičkim procesima, kao i aktivnostima dve države na međunarodnom i regionalnom planu.

Ministri Dačić i Mozes ukazali su na neophodnost daljeg razvoja međudržavnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, saglasili su se i da je za njihov dalji napredak neophodna razmena poseta na visokom i najvišem nivou, ali i zaključivanje međudržavnih sporazuma u strateškim oblastima saradnje.