gototopgototop
četvrtak, 21. mart 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa argentinskim zamenikom ministra spoljnih poslova
+ larger fontnormal font- Smaller font
ZMIP ArgentinePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug koja se održava u Buenos Airesu, susreo se sa argentinskim zamenikom ministra spoljnih poslova i vera Gustavom Slauvinenom.

Tom prilikom su razmenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i multilateralnoj saradnji i konstatovano da su naši politički odnosi u stalnom usponu.

Ministar Dačić je istakao da pored izvanrednih političkih odnosa treba uložiti dodatne napore za unapređenje privredne saradnje. Sagovornici su razmenili informacije o izvoznim kapacitetima dve države, na sastanku se razgovaralo se i o konkretnim projektima i skoroj poseti argentinskih privrednika Srbiji.

Argentinski zamenik ministra je ponudio razmenu iskustava u oblastima bezbednosti hrane i ponudio transfer poljoprivredne tehnologije.

Ministar Dačić zahvalio je na argentinskoj podršci stavovima Srbije, koju argentinski predstavnici pružaju u međunarodnim organizacijama, ističući važnost doslednog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta kako Srbije, tako i Argentine.
Zamenik ministra Slauvinen je, tim povodom, naglasio da Argentina neće promeniti svoju poziciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Takođe, dogovoreno da se nastavi sa saradnjom u svim multilateralnim forumima.