gototopgototop
четвртак, 21. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са аргентинским замеником министра спољних послова
+ larger fontnormal font- Smaller font
ZMIP ArgentineПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама Конференције Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ која се одржава у Буенос Аиресу, сусрео се са аргентинским замеником министра спољних послова и вера Густавом Слаувиненом.

Том приликом су размењена мишљења о билатералним односима и мултилатералној сарадњи и констатовано да су наши политички односи у сталном успону.

Министар Дачић је истакао да поред изванредних политичких односа треба уложити додатне напоре за унапређење привредне сарадње. Саговорници су разменили информације о извозним капацитетима две државе, на састанку се разговарало се и о конкретним пројектима и скорој посети аргентинских привредника Србији.

Аргентински заменик министра је понудио размену искустава у областима безбедности хране и понудио трансфер пољопривредне технологије.

Министар Дачић захвалио је на аргентинској подршци ставовима Србије, коју аргентински представници пружају у међународним организацијама, истичући важност доследног поштовања територијалног интегритета и суверенитета како Србије, тако и Аргентине.
Заменик министра Слаувинен је, тим поводом, нагласио да Аргентина неће променити своју позицију о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Такође, договорено да се настави са сарадњом у свим мултилатералним форумима.