gototopgototop
четвртак, 28. фебруар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министри Дачић и Јоксимовић разговарали са министром за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске
+ larger fontnormal font- Smaller font
KlokicУ склопу десете заједничке седнице Владе Републике Србије и Владе Републике Српске одржане данас у Београду, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић имали су одвојен разговор са министром за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златаном Клокићем.

У разговору су размењена мишљења о утицају актуелних кретања на европском и глобалном плану на положај Републике Србије и Републике Српске у региону Југоисточне Европе и на реализацију спољно-политичких приоритета.

Министар Клокић је упознао саговорнике са активностима министарства на чијем је челу, као и активностима мреже представништава Републике Српске у иностранству.

Министар Дачић и министарка Јоксимовић су изразили спремност Министарства спољних послова, односно Министарства за европске интеграције Републике Србије да интензивирају сарадњу и пруже сву потребну помоћ Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, у складу са надлежностима ових министарстава.