gototopgototop
понедељак, 18. фебруар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са амбасадором Италије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-Lo KasoПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадорa Републике Италије у Београду Карла Ло Каша.

Приликом срдачног сусрета обострано је констатовано да су политички односи између Републике Србије и Републике Италије стабилни и веома развијени. Потврђен је заједнички интерес да се политички дијалог интензивира у наредном периоду, реализацијом билатералне посете на високом нивоу.

Министар Дачић је истакао да се током ове године обележава значајан јубилеј 140 година од успостављања дипломатских односа и десет година стратешког партнерства између две земље. Захвалио jе на континуираној и недвосмисленој подршци Италије у процесу евроинтеграција Србије и региона Западног Балкана и пренео наставак спремности на сарадњу на том плану. Подвукао је интерес Србије за даљe унапређење економске сарадње са Италијом, као једном од најразвијенијих сегмената укупних односа.

Амбасадор Ло Кашо је изразио задовољство укупним нивоом билатералне сарадње са Србијом која се одвија на високом нивоу и без отворених питања. Поред редовне размене мишљења на теме од обостраног интереса, италијански амбасадор је посебно издвојио област билатералних економских односа, преневши да италијанске компаније настављају да показују интерес за инвестирање у Србији.