gototopgototop
понедељак, 04. фебруар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са генералном секретарком Савета за регионалну сарадњу
+ larger fontnormal font- Smaller font
Majlinda Bregu_-_RCCПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, састао се данас са Мајлиндом Брегу, генералном секретарком Савета за регионалну сарадњу, која борави у посети Републици Србији, у оквиру њене турнеје по региону, а након преузимања дужности генералног секретара 1. јануара 2019. године.

Састанак је био прилика за размену мишљења о свим актуелним питањима регионалне сарадње с посебним акцентом на европску перспективу Западног Балкана, као и економске и укупне друштвене реформе које се у том циљу спроводе.

Министар Дачић је у разговору поновио посвећеност Србије јачању регионалне сарадње, коју сматрамо кључном за напредак на европском путу нашег региона. Посебно је нагласио да ће Република Србија наставити да се активно залаже за унапређење политичке климе и дијалога, помирења, толеранције и отворености према сарадњи, као најважнијим предусловима стабилности и просперитета региона Југоисточне Европе и њених грађана.

Министар је честитао Мајлинди Бреги избор на функцију генералног секретара Савета за регионалну сарадњу и пожелео успех у даљем раду.