gototopgototop
utorak, 29. januar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Zahvalnost Mjanmaru na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova
+ larger fontnormal font- Smaller font
2901 daccich_cho_tin_pokPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas sa ministrom za međunarodnu saradnju Mjanmara U Ćo Tinom.

U konstruktivnom i prijateljskom razgovoru izražena je obostrana spremnost i interes za dalje unapređenje tradicionalno prijateljskih političkih odnosa i svestrane, a pre svega privredne saradnje, za koju ima značajnog prostora. Takođe, izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje na multilateralnom planu.

Ministar Dačić je upoznao sagovornika sa aktuelnom situaciji na KiM i zahvalio na principijelnom stavu Mjanmara o nepriznavanju tzv. Kosova i podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije.

Ministar U Ćo Tin je informisao o aktuelnoj situaciji u Mjanmaru, s akcentom na „Rakain pitanju" i raseljenim licima, koja se nalaze u Bangladešu. Izrazio je zahvalnost na našoj podršci naporima Vlade Mjanmara, koje čini u procesu demokratske tranzicije, a posebno u mirovnom procesu i procesu postizanja nacionalnog pomirenja u zemlji.

Dva ministra su razmenila mišljenja o značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od obostranog interesa.

Nakon razgovora, potpisali su bilateralni sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.