gototopgototop
sreda, 09. januar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Nemačke
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sib januar_2019Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji Tomasa Šiba.

U razgovoru je obostrano potvrđeno da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke veoma dobri, kao i da ih karakteriše razvijena saradnja u svim oblastima. Posebno je konstatovano da dijalog na visokom i najvišem nivou ima konstantan trend unapređenja. Kao još jedna potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i ukazano da je robna razmena u 2018. godini premašila 4,5 milijarde evra.

Sagovornici su konstatovali da dve zemlje ostvaruju veoma dobru saradnju i na multilateralnom planu. Izrazili su uverenje da će se takva saradnja ostvariti i tokom naredne dve godine tokom kojih će Nemačka biti nestalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ambasador Šib je iskoristio priliku da ministru Dačiću uruči poziv saveznog ministra inostranih poslova Hajka Masa i saveznog ministra privrede Petera Altmajera za učešće na Berlinskom energetskom dijalogu „5. Berlin Energy Transition Dialogue", koji se održava 09. i 10. aprila 2019. godine.