gototopgototop
уторак, 20. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Политичке консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова и међународне сарадње Краљевине Камбоџе
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS Pnom PenУ Пном Пену, Краљевини Камбоџи, одржане су редовне политичке консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова и међународне сарадње Краљевине Камбоџе које су предводили државни секретар у Министарству спољних послова Србије Немања Стевановић и државни секретар у Министарству иностраних послова и међународне сарадње Краљевине Камбоџе Оук Борит.

У консултацијама је истакнуто да се међусобни односи између две земље успешно и континуирано остварују преко шест деценија и договорене мере и практични кораци за њихово продубљивање у наредном периоду. То се односи, пре свега, на остваривање међусобних посета на највишем нивоу, могућност поновног отварања амбасада у обе земље, интезивирање економске сарадње и организацију бизнис форума идуће године у Београду, потписивање већег броја билатералних споразума путем којих би се унапредила сарадња у области економије, туризма, спорта и другим сферама.

Са наше стране посебно је истакнута захвалност за доследну подршку Камбоџе територијалном интегритету и суверенитету Србије, њеном чврстом одбијању да призна једнострано проглашену независност тзв. Косова и принципијелном противљењу његовом учлањивању у међународне организације, а које је и током ових консултација практично испољено гласањем против захтева Косова да приступи Интерполу.