gototopgototop
sreda, 07. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa novim šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kancelarija SEPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novog šefa Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasa Flesenkempera i poželeo mu puno uspeha na novoj funkciji.

Ministar Dačić je ocenio je da je dosadašnja saradnja sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu bila jako dobra i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja Republike Srbije i Saveta Evrope nastaviti i u mandatu Flesenkmpera. Naglasio da je u poslednjih 15 godina od prijema Republike Srbije u članstvo Saveta Evrope ostvaren značajan napredak i da je Srbija ostvarila gotovo sve preuzete obaveze.

Šef srpske diplomatije istakao je naše čvrsto opredeljenje za članstvo u Evropskoj uniji i da na svom evropskom putu nastavljamo da sprovodimo reforme u oblasti ljudskih prava, demokratije i vladavine prava. Naglasio je da su u tom kontekstu doprinos i pomoć Saveta Evrope od nemerljivog značaja.

Razmatrana su i pitanja saradnje Republike Srbije i Saveta Evrope na zajedničkim programima, kao i buduće aktivnosti na obeležavanju 70. godišnjice od nastanka Saveta Evrope, čija je centralna proslava planirana za jesen 2019. godine.