gototopgototop
понедељак, 05. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио новог амбасадора Чешке у Републици Србији Томаша Кухту
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Ceske - KuhtaПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртозану посету новог амбасадора Чешке Републике у Републици Србији Томаша Кухту.

У срдачном разговору, обострано је констатовано да блиски и пријатељски односи између наших двеју земаља имају дугу историјску традицију и истакнута је спремност за њихово даље продубљивање и јачање у свим областима од заједничког интереса.

Размењена су и мишљења о билатералним односима, европским интеграцијама Србије питању Косова и Метохије и мултилатералној сарадњи.

Изражено је задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог, као и очекивање да ће предстојеће билатералне посете на високом и највишем нивоу пружити додатни подстицај даљем унапређењу свеобухватне сарадње између Србије и Чешке.

Министар Дачић захвалио jе на континуираној подршци Чешке Републике процесу приступања Републике Србије Европској унији како кроз залагање у оквиру ЕУ, тако и у оквиру Вишеградске групе.

Током разговора је констатовано да постоје бројне могућности за даље интензивирање свих видова сарадње од обостраног интереса, посебно у области привреде.
С тим у вези, амбасадор Кухта је нагласио да су чешки привредници препознали потенцијале за сарадњу у области економије и указао на интерес чешких инвеститора да наставе да улажу у Србији.