gototopgototop
петак, 26. октобар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Захвалност Шпанији на континуираној подршци европским интеграцијама Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
borel3Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић имао је данас, на маргинама Медитеранске конференције ОЕБС-а, билатерални састанак са министром иностраних послова, Европске уније и сарадње Шпаније Жосепом Борелом.

Министри су се сагласили да су билатерални односи изванредни, изразито пријатељски и без отворених питања. Истакнуто је обострано опредељење за даље унапређење свих видова билатералне сарадње, а посебно економије.

Шеф српске дипломатије изразио је задовољство континуираном подршком Шпаније европским интеграцијама Србије и нагласио да је чланство у ЕУ наш стратешки спољнополитички приоритет. Посебно је истакао захвалност Шпанији на чврстом ставу у непризнавању једнострано проглашене независности Косова, као и на подршци коју нам даје у свим међународним организацијама.
Оценивши да је Шпанија један од наших највећих пријатеља у ЕУ, министар Дачић је и овом приликом исказао јасну подршку очувању њеног територијалног интегритета и јединства.

Министар Борел је поновио снажну подршку Шпаније даљем процесу европских интеграција Србије. Потврдио је принципијелан став званичног Мадрида по питању подршке територијалном интегритету и суверенитету Србије.