gototopgototop
уторак, 23. октобар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Традиционално пријатељство, поштовање и обострано разумевање Србије и Лаоса
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. LaosaПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Народне Демократске Републике Лаос Пукао Помавонгса, који на нерезиденцијалној основи покрива Републику Србију из Амбасаде Лаоса у Аустрији.

Шеф српске дипломатије пренео је изразе захвалности амбасадору Помавонгси на његовом активном залагању за унапређење свеукупних билатералних односа две земље током четворогодишњег мандата. Потврдио је да Србију и Лаос традиционално повезује узајамно пријатељство, поштовање и обострано разумевање, посебно по питању поштовања међународног права.
У том светлу, министар Дачић посебно је захвалио на чврстој и континуираној подршци Лаоса суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Министар Дачић је изразио уверење да ће дугогодишњи пријатељски односи Републике Србије и Народне Демократске Републике Лаос наставити да се крећу узлазном путањом на свим пољима. Подвукао је да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње и изразио отвореност Србије да са Лаосом ову област уговорно регулише. Поздравио је интензивирање образовне сарадње две земље.
На крају састанка, исказана је обострана спремност за даље унапређење и продубљивање билатералних односа Републике Србије и Лаоса.