gototopgototop
utorak, 18. septembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Puna podrška Rumunije Srbiji na njenom evropskom putu
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS MIP_RumunijePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova Rumunije i kopredsednika Međuvladinoj mešovitoj komisiji za nacionalne manjine Georgija Ćiambu.

U prijateljskom razgovoru sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri i prijateljski.

Glavne teme razgovora bile su dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta, i tim povodom je ministar Dačić podsetio na otvorene pozive najvišim zvaničnicima Rumunije - predsedniku Klausu Johanisu, predsedniku Vlade Vjoriki Dančili i ministru spoljnih poslova Rumunije Teodoru Meleškanuu.

Ministar Dačić potvrdio je svoje prisustvo na predstojećoj konferenciji „Bezbednosni izazovi na Balkanu" koja će se održati u Temišvaru 9. oktobra, gde će se susresti sa ministrom inostranih poslova Rumunije Teodorom Meleškanuom.

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Rumunije Ćiamba je preneo podršku Srbiji na njenom evropskom putu i tom prilikom je preneo da Rumunija spada u red zemalja koja se najsnažnije zalaže za politiku proširenja na Zapadni Balkan, kao i da će to pitanje biti visoko na njenoj listi prioriteta tokom predstojećeg predsedavanja Savetu EU u prvoj polovini 2019. godine.