gototopgototop
уторак, 18. септембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Пуна подршка Румуније Србији на њеном европском путу
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS MIP_RumunijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у куртоазну посету државног секретара у Министарству иностраних послова Румуније и копредседника Међувладиној мешовитој комисији за националне мањине Георгија Ћиамбу.

У пријатељском разговору саговорници су се сложили да су билатерални односи традиционално добри и пријатељски.

Главне теме разговора биле су даље унапређење политичког дијалога кроз размену посета, и тим поводом је министар Дачић подсетио на отворене позиве највишим званичницима Румуније - председнику Клаусу Јоханису, председнику Владе Вјорики Данчили и министру спољних послова Румуније Теодору Мелешкануу.

Министар Дачић потврдио је своје присуство на предстојећој конференцији „Безбедносни изазови на Балкану" која ће се одржати у Темишвару 9. октобра, где ће се сусрести са министром иностраних послова Румуније Теодором Мелешкануом.

Државни секретар у Министарству иностраних послова Румуније Ћиамба је пренео подршку Србији на њеном европском путу и том приликом је пренео да Румунија спада у ред земаља која се најснажније залаже за политику проширења на Западни Балкан, као и да ће то питање бити високо на њеној листи приоритета током предстојећег председавања Савету ЕУ у првој половини 2019. године.